Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernik Joli

Składniki:

  • 50 dag mąki
  • 1 szkl. miodu
  • 1 szkl. naparu z kawy
  • 25 dag cukru
  • 4 jajka
  • 5 dag masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Przyprawa korzenna
  • 20 dag marmolady

Sposób wykonania:
W rondelku roztopić masło razem z miodem po czym dodać kawę, wymieszać.
Następnie dodać żółtka utarte z cukrem.
Całość dokładnie ucierać w trakcie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.
Gdy składniki się połączą dodać białka ubite na sztywną pianę.
Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
Po upieczeniu przełożyć marmoladą.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *