Składniki:
- 250 ml gęstej śmietany
- 3 łyżki ostrej musztardy
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
- cukier
Składniki: 3 plasterki ananasa ½ filiżanki kwaśnej śmietany 2 łyżki musztardy 2 łyżki octu 1 łyżeczka sosu sojowego ½ łyżeczki mielonego imbiru szczypta curry Sposób wykonania: Ananasa zmiksować z dodatkiem octu po czym dodać musztardę oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze sos sojowy oraz imbir. Ponownie wymieszać i przed podaniem posypać jeszcze curry.
Składniki: 150 g czerwonej cebuli 120 g ogórków konserwowych 250 g marynowanych płatów śledziowych 1 jabłko ½ pęczka koperku 150 g gęstej tłustej śmietany 150 g jogurtu naturalnego chrzan musztarda sól pieprz cukier Sposób wykonania: Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w krążki, jabłka w ćwiartki a ogórki w plasterki. Następnie śmietanę wymieszać z musztardą,…
Składniki: 1 kg udźca jagnięcego 1 szkl. musztardy 1 szkl. miodu 1 szkl. marynaty ziołowej 4 ziemniaki 2 łyżki oliwy mieszanka kolorowego pieprzu 2 marchewki 2 cukinie Sposób wykonania: Mięso posmarować marynatą, musztardą oraz miodem i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 60 minut.…