Składniki:
- łyżka masła
- łyżka mąki
- 1szkl. bulionu
- 1 szkl. gęstej śmietany
- 3 łyżki musztardy
- łyżka sosu Worcester
- sól
- pieprz
Składniki: 200 g borówek 1 łyżka oleju sałatkowego 1 łyżka musztardy 50 g srebrzystych cebulek w zalewie sól Sposób wykonania: Borówki wymieszać z dodatkiem oleju. Następnie dodać musztardę oraz cebulki przekrojone na połówki. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki: ¼ łyżeczki musztardy 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ½ łyżki soku z pomarańczy 1 ½ łyżki soku z limonki szczypta cukru sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Składniki: 1 ogórek konserwowy 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól Sposób wykonania: Majonez wymieszać z musztardą oraz ketchupem. Następnie dodać pokrojony w kosteczkę ogórek oraz rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
Składniki: 2 płaty matiasów 4 pomidory 2 cebule 1 kiszony ogórek ½ strąka żółtej papryki 2 łyżki musztardy z gorczycą 2 łyżki białego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić na 30 minut. W między czasie paprykę pokroić w kostkę a pomidory w cząstki. Namoczone śledzie pokroić na…