Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: morza

Kalmary duszone z pieczarkami w sosie śmietankowym

Składniki: 50 dkg oczyszczonych kalmarów 50 dkg pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 1 szklanka śmietany kremowej sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Kalmary dokładnie umyć, obsączyć, pokroić w paski. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć 3 minuty mieszając. Dodać pieczarki, dusić 5 minut, dodać…

Zapiekane paluszki krabowe

Składniki: 20 dkg paluszków krabowych 1 cebula 1 łyżeczka masła 1 szklanka blanszowanych krojonych pieczarek majonez tarty żółty ser Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Paluszki krabowe pokroić w plastry. W żaroodpornych kokilkach na dnie ułożyć cebulę, na niej rozłożyć warstwę pokrojonych paluszków krabowych i warstwę pieczarek. Cebulę i pieczarki przyprawić.…