Składniki: 50 dkg oczyszczonych kalmarów 50 dkg pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 1 szklanka śmietany kremowej sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Kalmary dokładnie umyć, obsączyć, pokroić w paski. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć 3 minuty mieszając. Dodać pieczarki, dusić 5 minut, dodać…
Tag: morza
Listy
Zapiekane paluszki krabowe
by Monika Adamaszek • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg paluszków krabowych 1 cebula 1 łyżeczka masła 1 szklanka blanszowanych krojonych pieczarek majonez tarty żółty ser Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Paluszki krabowe pokroić w plastry. W żaroodpornych kokilkach na dnie ułożyć cebulę, na niej rozłożyć warstwę pokrojonych paluszków krabowych i warstwę pieczarek. Cebulę i pieczarki przyprawić.…