Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mniam mniam

Sałatka z ryby i brzoskwini*

Składniki: filety smażone (ok. 1kg) 4-6 szt. cebuli 3 szt. papryki czerwonej 1 puszka brzoskwiń 3 łyżki koncentratu pomidorowego keczup Sposób przyrządzenia: Cebulę pokroić w piórka, paprykę i brzoskwinie w paseczki. Cebulę zeszklić na patelni, paprykę poddusić- wymieszać. Sporządzić sos z soku z brzoskwini, koncentratu pomidorowego i keczupu. Przekładać warstwami rybę, cebulę, paprykę, brzoskwinie, sos.…

Sałatka z ananasem i selerem*

Składniki: 5 jaj puszka ananasa 20 dag szynki kukurydza seler konserwowy 1 por 2 duże jabłka majonez Sposób przyrządzenia: Jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę. Szynkę, ananas i jabłka także pokroić w kostkę. Do naczynia przełożyć ananas, kukurydzę, seler, jabłka, jajka i szynkę- wymieszać i zostawić na noc. Dodać por i majonez następnego dnia.…

Surówka z białej i czerwonej kapusty*

Składniki: po 30 dag białej i czerwonej kapusty cebula marynowana papryka 2 kiszone ogórki 2 pomidory 2 ząbki czosnku majonez 3 łyż. keczupu natka pietruszki- posiekane – 2 łyżki ocet winny sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Kapusty oczyścić, opłukać, oddzielnie poszatkować. Czerwoną parzyć 2 minuty w lekko osolonym i zakwaszonym octem wrzątku. Pokroić cebulę…

Mus jogurtowy z owocami*

Składniki: 500g czarnych jagód 300g jeżyn 1/2 l naturalnego jogurtu 400 ml śmietany kremówki 1/4 szklanki śmietany (12%) 8 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 4 listki żelatyny 4 łyżki likieru cassis (niekoniecznie) sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Śmietankę podgrzać. Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuścić ją w gorącej śmietance. Wystudzić. Jogurt wymieszać…