Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z białej i czerwonej kapusty*

Składniki:

  • po 30 dag białej i czerwonej kapusty
  • cebula
  • marynowana papryka
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • majonez
  • 3 łyż. keczupu
  • natka pietruszki- posiekane – 2 łyżki
  • ocet winny
  • sól, pieprz, ostra papryka

Sposób przyrządzenia:
Kapusty oczyścić, opłukać, oddzielnie poszatkować. Czerwoną parzyć 2 minuty w lekko osolonym i zakwaszonym octem wrzątku. Pokroić cebulę w talarki, paprykę i ogórki w cienkie paseczki, pomidory w cząstki. Zrobić sos- majonez, keczup, czosnek, sól, pieprz, papryka. Wymieszać. Posypać natką.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *