Składniki: 1 kg siekanej wołowiny 3 cebule ząbek czosnku 4 szkl poszatkowanej kapusty 3 szkl bulionu wołowego łyżeczka kminku ¼ łyżeczki pieprzu 1 ½ szkl kaszy perłowej Sposób wykonania; Na rozgrzanym oleju wymieszanym z wodą przesmażyć mięso razem z posiekanym czosnkiem około 5 minut. Po ty czasie zdjąć z ognia a do patelni wrzucić posiekaną…
Tag: mięso
Porady i Ciekawostki
Łatwa zapiekanka kapuściana
by Dorota Barszcz • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry boczku 45 dag mielonej wołowiny liście białej kapusty cebula sól pieprz sól czosnkowa ½ łyżeczki oregano 2 szkl ugotowanego ryżu 80 dag kiszonej kapusty słoik sosu pomidorowego Sposób wykonania: Boczek przesmażyć na rozgrzanej patelni na chrupko po czym go odłożyć i przesmażyć mięso. Następnie na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodproengo rozłożyć liście…
Porady i Ciekawostki
Łatwy sos z mieloną wołowiną
by Marian Nadolski • • 0 Comments
Składniki: 45 dag mielonej wołowiny 2 łyżki cebuli granulowanej kostka rosołowa-wołowa 1/8 łyżeczki czosnku granulowanego łyżka ketchupu łyżeczka maggi 1 szkl zupy-kremu z pieczarek ½ szkl ugotowanego makaronu jajecznego Sposób wykonania: Mięso przesmażyć na rozgrzanej patelni po czym odstawić go na bok a na patelnie wrzucić sól i czosnek granulowany, kostkę rosołową, ketchup, maggi, krem…
Porady i Ciekawostki
Błyskawiczne kanapki z mięsem
by Gośka Puchała • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Klopsiki po szwedzku
by Kamil Iwanowski • • 0 Comments

Składniki:
- 1 ½ szkl bułki tartej
- 1 szkl mleka
- 70 dag mielonej wołowiny
- 20 dag chudej wieprzowiny
- 2 jajka
- cebula
- 1 ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
- 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/8 łyżeczki kardamonu
- 1 ½ szkl rosołu wołowego
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki stopionego masła
- 2 łyżki mąki


