Składniki: 4 cebule 2 ząbki czosnku ½ szkl oliwy z oliwek 3 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki 1 1/3 kg chudego rozbratla 2 pomidory 2 łyżeczki kminku 1 ½ łyżeczki suszonego majeranku łyżeczka startej skórki z cytryny 8 szkl wody 2 łyżeczki soli ½ łysecki pieprzu 4 ziemniaki Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę…
Tag: mięso
Porady i Ciekawostki
Kurczak z karczochami i makaronem
by Danuta Czubak • • 0 Comments
Składniki: 6 filetów z kurczaka sproszkowana papryka ¼ szkl masła 2 dymki ¾ szkl białego wina ¾ szkl wody 1 szkl pieczarek w plasterkach 2 puszki serc karczochów ugotowany gorący makaron natka pietruszki starty parmezan Sposób wykonania: Filety kurczaka oprószyć sproszkowaną papryką. Następnie obsmażyć je na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Wówczas dodać posiekane dymki,…
Porady i Ciekawostki
Kurczak z grzybami z tymiankiem
by Marzena Dudkiewicz • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Faszerowane muszle
by Urszula Traczyk • • 0 Comments
Składniki: 45 dag mielonej wołowiny cebula ząbek czosnku 2 szkl pokrojonego sera mozzarella ½ szkl bułki tartej łyżka suszonej natki pietruszki jajko 18 dużych muszli 900 g bezmięsnego sosu spaghetti ½ szkl startego parmezanu Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni przesmażyć mięso razem z posiekaną cebulę i czosnek. Wówczas dodać pokrojony ser, bułkę tartą, natkę pietruszki…
-200x300.jpg)
.jpg)

