Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kremowy kurczak z kukurydzą

 

Składniki:

 

  • 10 kolby kukurydzy
  • kurczak
  • 2 łyżki oleju
  • cebula
  • ½ papryki
  • pomidor
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka pieprzu
  • ¼ szkl mleka

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju obsmażyć kawałki kurczaka na złoty kolor ze wszystkich stron.
W między czasie z kolb kukurydzy ściąć nożem ziarna do garnka.
Dodać do niej przesmażony kurczaka, posiekaną cebulę, paseczki papryki oraz  pomidora pokrojonego w kostkę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Gotować na małym ogniu i gotować 30 minut.
Jeśli sos będzie przywierać do dna w trakcie gotowania wlewać odrobinę mleka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *