Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Cielęca pieczeń z kawiorem

Składniki: 60 dag cielęciny 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki mąki 1 małe op śmietany 2 łyżki oliwy 1 cytryna 3 dag kawioru sól pieprz Sposób wykonania; Cielęcinę natrzeć tymiankiem, solą oraz pieprzem po czym obtoczyć go w mące. Następnie obsmażyć mięso ze wszystkich stron an rozgrzanym tłuszczu. Wówczas podlać go wodą u dusić na małym…

Pieczony udziec cielęcy

Składniki: 1 kg cielęciny zadniej 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę natrzeć solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie skropić go oliwa z oliwek i przełożyć o brytfanny. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia polewać mięso sosem z pieczenia, lub jeśli to…

Cielęcina duszona w białym winie

Składniki: 1 kg mięsa 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki majeranku sól pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek kieliszek białego wytrawnego wina Sposób wykonania: Oczyszczone mięso natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i czosnek przeciśniętym przez praskę. Następnie zarumienić mięso ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Wówczas zalać go szklanką gorącej wody i dusić pod…