Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Żeberka w ostrej miodowej marynacie

Kolejna propozycja na znakomite żeberka. Będziesz zaskoczony jakie dobre. Żeberka w ostrej miodowej marynacie. Lista zakupów: żeberka, miód, ketchup, ostra papryka, sok z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • 3 łyżki miodu 
  • 3 łyżeczki ostrej papryki w proszku 
  • 1 łyżka ketchupu 
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka soli

Pieczona pierś z indyka Marty

Chcesz zaskoczyć rodzinę i znajomych podaj im pyszną i mocno soczystą pieczoną pierś z indyka przepisu Marty. Przepis zawiera: pierś z indyka, majeranek, tymianek oraz czosnek.   
 

Składniki:

  • ½ kg piersi indyka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • sól
  • pieprz

Pieczone pałki z kurczaka Ryśka

Przepis na mocno soczyste pałki z kurczaka. Do wykonania przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka, cebuli, czosnku, oliwy z oliwek oraz soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
  • 50 ml oliwy z oliwek 
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • sok wyciśnięty z ½  cytryny
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Mini szaszłyki z jagnięciny

Pyszne i mocno soczyste mini szaszłyki z jagnięciny. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa jagnięcego, oliwy z oliwek, rozmarynu, tymianku i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 kg udźca z jagnięciny 
  • ½  szklanki oliwy
  • sok  wyciśnięty z jednej cytryny
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego 
  • pieprz

Szaszłyki w marynacie z curry

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś podajemy przepis na wieprzowe szaszłyki w marynacie z curry. Lista zakupów: mięso wieprzowe, jogurt naturalny, curry, oliwa z oliwek, czosnek. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki curry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki 
  • sól 
  • pieprz