Składniki: 1 kg jagnięciny z udźca pokrojonej w kostkę o boku 3 cm 2 szklanki jogurtu 1,5 szklanki wody 1,5 łyżeczki chili 1 łyżeczka kurkumy 1 rozgnieciony ząbek czosnku ½ łyżeczki pieprzu cajene sól morska skórka cytryny pokrojona w paski 3 łyżki klarowanego masła 2 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: ! szklankę jogurtu wymieszać…
Tag: mięso
Listy
Stek z grilla z masłem rozmarynowym
by Weronika Dybich • • 0 Comments
Listy
Domowe przyprawy: Przyprawa do pieczonego drobiu
by Anita Pawlak • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka mielonego ziela angielskiego 3 łyżki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka białego mielonego pieprzu 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Najlepszy do tego celu jest ceramiczny moździerz. Przechowywać w szczelnie zamykanym naczyniu.
Listy
Domowe przepisy: Przyprawa do dań z wieprzowiny
by Anita Pawlak • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżka suszonej cebuli 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka pieprz cayenne 1 łyżka czarnego pieprzu 2 łyżki soli 4 łyżki papryki mielonej 1 łyżeczka mielonego kminku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Najlepszy do tego celu jest ceramiczny moździerz. Przechowywać w szczelnie zamykanym naczyniu.
-300x191.jpg)
.jpg)

