
Składniki:
- 6 ugotowanych na twardo jaj
- posiekana natka pietruszki
Farsz:
- ½ mielonej, pieczonej piersi kurczaka
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka tartej drobno cebuli
- 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
- ½ łyżeczki musztardy w proszku
- ¼ łyżeczki sosu chili

Składniki: 2 upieczone i pokrojone w kostkę piersi z kurczaka 1 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę 2 obrane, pokrojone w kostkę marchewki 1 szklanka zielonego groszku konserwowanego 1 szklanka esencjonalnego bulionu drobiowego 2 litry wody 1 szklanką gęstej śmietany kremówki skrobia kukurydziana Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać warzywa, wodę i bulion drobiowy, doprowadzić…
Składniki: 50 dkg mięsa wołowego z kością 1,5 litra bulionu warzywnego 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu sól i pieprz do smaku 15 dkg makaronu nitki Sposób przyrządzenia: Mięso zalać bulionem warzywnym, dodać liść laurowy i pieprz, powoli gotować aż mięso zmięknie. Mięso obrać z kości i ponownie dodać do bulionu, przyprawić solą i pieprzem,…
Składniki: ¼ szklanki soku z limonki 1 łyżeczka otartej z limonki skórki 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki drobno posiekanej zielonej cebulki 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku ½ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty zmiksować w blenderze. Przygotować czyste słoiczki, przelać do nich marynatę, szczelnie zamknąć.…