Składniki: 50 dkg mięsistych żeberek wieprzowych podzielonych na porcje 1 kostka rosołowa 2 oczyszczone, pokrojone na 5 cm kawałki kukurydze cukrowe 20 dkg obranych pokrojonych w plastry ziemniaków 20 dkg grubo pokrojonej kapusty 1 pokrojona w plastry cebula 3 cm, pokrojony w plastry kawałek imbiru 5 łodyg dymki pokrojonej w 5 cm kawałki 2 litry…
Tag: mięso
Listy
Zawiesista zupa jarzynowa z mieloną wołowiną
by Karolina Król • • 0 Comments

Składniki:
- 50 dkg chudej mielonej wołowiny
- 4 łodygi selera naciowego pokrojone w 2 cm kawałki
- 1 cebula pokrojone w pół plastry o grubości 5 mm
- 1 oczyszczona, pokrojona w paski zielona papryka
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 2 szklanki wody
- 2 szklanki nie solonego soku pomidorowego
- 1 puszka pokrojonych pomidorów
- 1 szklanka sosu pomidorowego
- 2 kostki bulionu wołowego
- 2 łyżeczki chili mielonego
- 2 puszki wypłukanej białej fasoli konserwowej
- 2 szklanki posiekanej kapusty

Listy
Sos czosnkowy do dań z grilla Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: duży naturalny jogurt 4-5 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę 3 łyżki majonezu łyżka przyprawy maggi ½ szklanki posiekanego zielonego koperku łyżeczka soli ziołowej pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W szklanej miseczce dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu, doprawić do smaku. Doskonale smakuje z grillowanym mięsem, paluszkami i chipsami.
Listy
Marynata do ryb z grilla Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 duża cebula pokrojona w krążki ¼ litra białego wina 1/8 litra sosu sojowego 1 przeciśnięty przez praskę czosnek 4 łyżki oleju szczypta pieprzu cayenne Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i przyprawić kawałki ryb, odczekać 2 godziny w chłodnym miejscu i po osączeniu grillować.

