Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wołowiny

Żeberka wołowe na ostro

Składniki: 2 1/3 kg żeberek wołowych ¼ szkl. sou Worcester ¼ szkl. czerwonego octu winnego 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki oleju roślinnego 1 szkl. cebuli 1 ¼ szkl. ketchupu ¾ szkl. wody 2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Żeberka podzielić na mniejsze porcje po czym ułożyć je na brytfannie i postawić na ruszcie, przykryte folią…

Wołowina w marchewce

Składniki: 400 g przedniej wołowiny wywar mięsny 100 g marchwi 0,2 l deserowego czerwonego wina 20 g przecieru pomidorowego 50 g wędzonej słoniny 1 łyżka smalcu 30 g mąki czerwona papryka w proszku 1 cebulka natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kostkę po czym zarumienić na rozgrzanym smalcu, wrzucić mięso pokrojone w…