Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wołowiny

Burger wołowy z papryką

Składniki: 600 g mielonej wołowiny ½ łyżeczki aromatyzowanej soli 1/8 łyżeczki suszonej czerwonej papryki w płatkach ½ szkl. pokruszonego sera ¼ szkl. pokrojonego w cienkie plasterki pora 2 łyżki oleju roślinnego Sposób wykonania: Do wołowiny dodać paprykę, ser oraz sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować 4 krążki, które smażymy na rozgrzanym…

Befsztyki z kukurydzą, papryką i boczkiem

Składniki: 700 g polędwicy wołowej 3 łyżki topionego masła 80 g tłustego boczku puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 łyżki oleju 2 łyżki ketchupu 3 łyżki miodu ½ szkl. białego wytrawnego wina 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na 4 plastry, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć…

Bite zrazy wołowe

Składniki: 700 g wołowiny 2 łyżki smalcu 1cebula 2-3 łodygi selera naciowego 5-6 ziarenek pieprzu 2-3 ziarenka ziela angielskiego listek laurowy 1 ½ szkl. bulionu łyżka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na cienkie plastry, które zbić tłuczkiem , oprószyć solą, pieprzem oraz mąką po czym obsmażyć na mocno rozgrzanym smalcu, wówczas przełożyć do…

Wołowina ze szparagami

Składniki: 500 g polędwicy wołowej 400 g zielonych szparagów 2 cebule 3-4 pomidory łyżka galaretki z porzeczek łyżka ostrej musztardy 2-3 łyżki masła ½ szkl. bulionu 1 szkl. śmietany sól pieprz 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i razem z cebulą drobno pokroić. Szparagi gotować w osolonym wrzątku…