Składniki:
- 60 dag polędwicy wołowej
- 12 cienkich plasterków wędzonego boczku
- 16 zielonych oliwek nadziewanych czosnkiem
- ½ szkl. oleju z pestek winogron
- 12 grubych plastrów cebuli
- 12 grubych plastrów pomidora
- garść listków bazylii
- sól
- pieprz
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki:
Składniki: 75 dag mięsa wołowego mały słoik cebulek marynowanych mały słoik oliwek nadziewanych papryką sok z 1 cytryny listki bazylii sól pieprz Marynata: 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina ½ szkl. oliwy 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso natrzeć marynatą i pokroić…
Składniki: 25 dag rostbefu 2 plastry ananasa z puszki sól pieprz Marynata: 10 łyżek sosu sojowego 10 łyżek soku ananasowego 3 łyżki wódki 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym włożyć do niej mięso i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie…
Składniki: 1,2 kg polędwicy wołowej 20 dag żółtego sera 1 łyżka musztardy chrzanowej 10 dag masła 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Całość dokładnie wymieszać i uformować kostkę, którą wstawić do zamrażalnika aby zastygła. W między…
Składniki: ozór wołowy porcja włoszczyzny jajko kilka łyżek mąki pszennej kilka łyżek bułki tartej tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Ozór wrzucić na osolony wrzątek, dodać jeszcze włoszczyznę i trzymać na ogniu około 1 godziny do miękkości. Miękki ozór obrać ze skóry i pokroić na plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć go w mące,…