Składniki:
- 60 dag polędwicy wołowej
- 12 cienkich plasterków wędzonego boczku
- 16 zielonych oliwek nadziewanych czosnkiem
- ½ szkl. oleju z pestek winogron
- 12 grubych plastrów cebuli
- 12 grubych plastrów pomidora
- garść listków bazylii
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 75 dag mięsa wołowego mały słoik cebulek marynowanych mały słoik oliwek nadziewanych papryką sok z 1 cytryny listki bazylii sól pieprz Marynata: 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina ½ szkl. oliwy 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso natrzeć marynatą i pokroić…
Składniki: 25 dag rostbefu 2 plastry ananasa z puszki sól pieprz Marynata: 10 łyżek sosu sojowego 10 łyżek soku ananasowego 3 łyżki wódki 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym włożyć do niej mięso i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie…
Składniki: 1,2 kg polędwicy wołowej 20 dag żółtego sera 1 łyżka musztardy chrzanowej 10 dag masła 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Całość dokładnie wymieszać i uformować kostkę, którą wstawić do zamrażalnika aby zastygła. W między…
Składniki: ozór wołowy porcja włoszczyzny jajko kilka łyżek mąki pszennej kilka łyżek bułki tartej tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Ozór wrzucić na osolony wrzątek, dodać jeszcze włoszczyznę i trzymać na ogniu około 1 godziny do miękkości. Miękki ozór obrać ze skóry i pokroić na plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć go w mące,…