Składniki:
- 500 g wątroby wołowej
- 250 g wędzonego boczku
- 1 cebula
- 200-300 g słoniny
- 1 ząbek czosnku
- ½ szkl. konisku
- sól
- pieprz
Składniki: 50 dag marchwi 3 cebule 3 ząbki czosnku 10 dag wędzonego boczku 2 łyżki oliwy 80 dag łopatki wołowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego ½ l czerwonego wina 125 ml bulionu 20 ml koniaku 1 gałązka rozmarynu 2 listki laurowe sól pieprz 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 11 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Boczek…
Składniki: 50 dag wołowiny 3 łyżki tłuszczu 250 ml bulionu 100 mi białego wytrawnego wina 50 dag ziemniaków 2 pory 4 marchewki ½ selera korzeniowego 1 pietruszka 4 pomidory sól pieprz bazylia tymianek majeranek 10 dag śmietany szczypiorek Sposób wykonania: Mięso pokroić po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas zalać go 50 ml wina i…
Składniki: 70 dag wołowiny pieprz 2 łyżki mąki 2 łyżki tłuszczu 2 łyżki masła sól 2 pory 2 marchewki ½ selera 200 ml bulionu wołowego 2-3 ząbki czosnku 200 ml wytrawnego czerwonego wina 2 łyżki sosu sojowego Sposób wykonania: Mięso pokroić na 4 plastry, które lekko zbić tłuczkiem po czym oprószyć pieprzem, obtoczyć w mace…