Składniki: 50 dkg wytrybowanego mięsa z królika 10 dkg wędzonego boczku 1 bułka tarta bułka olej 1 lub 2 jajka pietruszka zielona 1 cebula 1 łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie sól i pieprz Sos pieczarkowy: 15 dag pieczarek 1-2 łyżki masła ½ szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Przygotować sos. Obrane i pokrojone pieczarki smażyć…
Tag: mięso z królika
Inne mięsa
Frykas z królika
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 młody królik mąka pszenna oliwa i masło do smażenia 1 szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka śmietany sok z 1 cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Przód odłożyć do gotowania. Pozostałe mięso przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać masło z oliwą, każdą porcję królika…
Inne mięsa
Pasztet z królika.
by marek • • 0 Comments
Skład: 1 młody królik ok. 2 kg wagi (bez skory), 500 g łopatki wieprzowej bez kości, 550 g słoniny, 2 jaja, 15 g masła, 30 g orzechów pistacjowych, 30 g orzechów laskowych, 50 ml koniaku, 1 marchewka, 1 średnia cebula, 1 cebula dymka, 1 ząbek czosnku, 200 ml białego wytrawnego wina, 1 bouquet garni (gałązka…