Składniki: • 1,5 – 2 kg cielęciny • 18 – 20 pieczarek • łodyga selera naciowego • 1/2 czerwonej papryki • 1/2 żółtej papryki • 25 dag fasolki szparagowej mrożonej • 60 dag małych ziemniaków • 2 ząbki czosnku • olej • łyżka bułki tartej • pomidor do dekoracji • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso…
Tag: mięso z cielęciny
Cielęcina
Wątróbka cielęca po prowansalsku
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka przecieru pomidorowego 500 g wątróbki cielęcej 500 g pomidorów 70 g cebuli 2 ząbki czosnku odrobina mąki 10 g topionego masła 5 łyżek wytrawnego białego wina 5 łyżek wywaru cielęcego (z koncentratu) pieprz Cayenne 1 szczypta cukru 1 pęczek posiekanej natki pietruszki 10 g posiekanych listków szałwii 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu sól,…
Cielęcina
Zraziki cielęce wyborne
by Monia • • 0 Comments
Składniki: • 80 dag cielęciny z udźca • 8 cienkich plasterków słoniny • olej do smażenia farsz: • 2 kajzerki • 1/2 szklanki mleka • 20 dag pieczarek • 2 ząbki czosnku • pęczek natki pietruszki • łyka oleju • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na oleju, natkę posiekać. Bułki namoczyć…
Cielęcina
Pieczeń cielęca z sosem warzywnym
by Eljot • • 0 Comments
Składniki: • 1 kg cielęciny • 3 łyżki oleju • 2 marchewki • 3 łodygi selera naciowego • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 500 ml bulionu • 200 ml czerwonego wina • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piekarnik rozgrzać do 200ºC. Mięso opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. W…
Cielęcina
Pieczeń cielęca 3
by Dana • • 0 Comments
Składniki: • 1,5 kg cielęciny (najlepiej z udźca) • 2 suszone grzyby • 10 dag szynki wędzonej • 4 jaja • 5 dag masła • "Vegeta" • sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, rozbić tłuczkiem, natrzeć "vegetą", posypać zmielonymi suszonymi grzybami. Trzy jaja ugotować na twardo, obrać i posiekać. Dodać bardzo drobno pokrojoną szynkę…