Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń cielęca z sosem warzywnym

Składniki:


• 1 kg cielęciny
• 3 łyżki oleju
• 2 marchewki
• 3 łodygi selera naciowego
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• 500 ml bulionu
• 200 ml czerwonego wina
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Piekarnik rozgrzać do 200ºC.
Mięso opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem.
W brytfannie rozgrzać olej, włożyć mięso i polać gorącym tłuszczem, garnek przykryć.
Cielęcinę wstawić do piekarnika i piec, po 15 minutach zdjąć pokrywkę.
Marchewki i seler oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Warzywa ułożyć wokół mięsa po 60 minutach pieczenia, piec kilka minut, wlać bulion i wino. Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 180ºC, mięso piec jeszcze 40 minut, wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną i doprawić.
Pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *