Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wołowe

Kotlety mielone

Składniki: • 75 dag wołowiny • 3 cebule • 2 ząbki czosnku • 2 łyżeczki soli • 0.25 łyżeczki pieprzu • 1 ziemniak • 1 jajko • 0.25 szklanki wody • 3-4 łyżki oleju • bułka tarta Sposób przyrządzenia: Mięso zmielić razem z cebulą i czosnkiem. Ziemniak obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Wymieszać z…

Wołowina duszona z warzywami

Składniki: • 1 łyżeczka soli • 0.25 łyżeczki pieprzu • 2 ząbki czosnku • 1 kg mostku wołowego • 2 łyżki oleju • 2 cebule • 1 szklanka wrzątku • 2 pomidory • 2 marchewki • 4 ziemniaki Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, czosnek rozetrzeć z solą i pieprzem, natrzeć mięso, odstawić na godzinę. Olej rozgrzać…

Faszerowane steki

Składniki: 1 kg mrożonego szpinaku 4 cienkie steki sól, pieprz 1 ząbek czosnku 4 plastry sera gouda 3 łyżki tłuszczu do smażenia gałka muszkatołowa 2 pomidory Wykonanie: Szpinak rozmrozić, mięso dokładnie umyć i osuszyć, a następnie każdy stek przeciąć wzdłuż w połowie grubości ( nie do końca!) i rozłożyć. Doprawić mięso solą pieprzem, natrzeć roztartym…

Pieczeń faszerowana jajecznicą

Składniki: • 1 kg rostbefu • 10 dag baleronu • 5 jajek • 10 dag słoniny • 2 cebule • 3 łyżki oleju • 1 łyżeczka oregano • ½ łyżeczki pieprzu ziołowego • ¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu • sól Wykonanie: Mięso umyć, osączyć i przeciąć wzdłuż włókien (nie do końca) tak aby powstał duży…

Rolada weselna

Składniki: • 1 kg mięsa wołowego , • 10 dag słoniny , • 2 jajka surowe, • 4 jajka gotowane, • sól, • pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zmielić i wbić surowe jajka, dodać sól ,pieprz do smaku i wyrobić ręką na gładką masę. Na dużej ścierce wysmarowanej tłuszczem ułożyć pokrojoną w cienkie plasterki słoninę ,…