Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wołowe

Zrazy z parówkami

Składniki: 40 dag polędwicy wołowej 4 cienkie parówki 1 pęczek pietruszki musztarda łagodna mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić jak na kotlety. Płaty mięsa posmarować musztardą, na środku położyć parówkę, zawinąć. Obtaczać w mące, smażyć. Zrumienione zrazy podlać wodą i dusić aż sos odparuje i zgęstnieje.

Polędwica wołowa po burgundzku

Składniki: 30 dkg polędwicy wołowej 1 cebula 15 dkg grzybów 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka śmietany 2 łyżki masła 1 łyżka czerwonego wina 10 dkg żółtego sera pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną polędwice pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim polędwicę na…

Paluszki z wołowiny

Składniki: 50 dkg wołowiny pieczeniowej 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wołowinę umyć i osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 15 mm (w poprzek włókien mięśniowych), a następnie w „paluszki” o podobnej szerokości. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka dokładnie rozmieszać z mąką ziemniaczaną, polać ciastem mięso, wymieszać. W rondlu…

Wołowina na sposób chiński

Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej 4 cebule 4 łyżki oleju 1 łyżka czystej wódki 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wody 2 łyżki posiekanej bazylii pieprz czerwony mielony Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Na patelni rozgrzać część oleju i szybko obsmażyć na nim plastry…