Składniki: 4 plastry polędwicy wołowej (20 dag każdy) 3 średnie cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki 4 łyżki smalcu 3 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kminku 75 dag ziemniaków 1 łyżeczka suszonego majeranku 4 zielone papryki 4 pomidory 6 debreczynśkich kiełbasek (można zastąpić cienkimi parówkami) Sposób przyrządzenia: Cebulę drobno pokroić.…
Tag: mięso wołowe
Wołowina
Befsztyk tatarski
by Stu • • 0 Comments
Składniki: • 40 dag polędwicy wołowej lub młodej wołowiny na zrazy • 6 żółtek • 2 cebule • 2 ogórki konserwowe • kilka marynowanych grzybków • ostra mielona papryka • płynna przyprawa do zup • pęczek szczypiorku • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błonek i zmielić.Dodać kilka kropli przyprawy do zup, trochę soli…
Wołowina
Steki wołowe marynowane
by PERZ SEBASTIAN • • 3 komentarze
Wołowina
Befsztyk tatarski 2
by Krystyna • • 1 Comment
Wołowina
Zrazy po nelsońsku
by Lila • • 0 Comments
Składniki: 50 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 1 dag mąki 8 dag cebuli tłuszcz 2 dag mąki do zasmażki 250 ml wywaru z kości 2 dag grzybów suszonych 100 ml śmietany 60-80 dag ziemniaków sól pieprz, gałka muszkatołowa i przyprawa do zup do smaku. Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, wyżyłować, pokrajać ukośnie w poprzek włókien na…