Składniki: resztki razowego chleba 1-2 łyżki masła 1-2 łyżki mleka mielona papryka Sposób wykonania: Czerstwy chleb pokroić w kostkę, którą skropić mlekiem. Następnie wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem i podrumienić. Przed podaniem posypać mieloną papryką.
Tag: mięs
Dodatki
Farsz z szynki i sera do pierogów
by Paulina Noga • • 0 Comments
Dodatki
Farsz z chudego twarogu do pierogów
by Karolina Dudziak • • 0 Comments
Dodatki
Farsz twarogowy z ryżem do pierogów
by Lesława Stec • • 0 Comments
Składniki: 200 g twarogu 1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ją do twarogu. Całość wymieszać, dodając jeszcze ryż. Powstały farsz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Kulki z tartej bułki
by Klaudia Górniak • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. tartej bułki 3 surowe żółtka ćwierć szklanki mielonego kminku sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki wody Sposób wykonania: Bułkę zalać ciepłą wodą i podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając po czym zdjąć z ognia i dodać pietruszkę, żółtka oraz kminek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…