Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięs

Farsz z boczku i żółtego sera do pierogów

Składniki: 250 g chudego boczku 200 g żółtego sera 50 g płatków migdałowych 2 łyżki masła surowe żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Boczek zemleć w maszynce a ser zetrzeć na tarce. Następnie żółtka utrzeć razem z masłem, solą ora pieprzem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ser i boczek. Całość dokładnie wymieszać pod koniec…

Farsz z cielęciny i pieczarek do pierogów

Składniki: 400 g mielonej cielęciny 150 g pieczarek 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki śmietany łyżka masła 2 surowe żółtka sól pieprz ½ łyżeczki suszonego majeranku ½ łyżeczki suszonego tymianku Sposób wykonania: Pieczarki posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mięso i razem przez chwilę smażyć na małym ogniu. Następnie dodać śmietanę, wymieszać…

Farsz z sera i słoniny do knedli

Składniki: 150 g słoniny 2 cebule 400 g białego sera sól pieprz Sposób wykonania: Słoninę drobno pokroić po czym stopić ja na patelni, wówczas dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić do ostygnięcia. W między czasie ser zemleć w maszynce i dodać do słoniny i cebuli. Całość dokładnie wymieszać…

Pianka do zup owocowych

Składniki: 3-4 surowe białka 150 g cukru pudru szczypta zmielonych goździków Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier i korzenie. Ubijać do momentu, aż piana stanie się szklista, wówczas rozgrzaną metalową łyżeczką nabierać pianę i wrzucać ją na wrzątek. Gotować przez chwilkę i wyjąć łyżką cedzakową.