Składniki: 12 dag kiełbasy chorizo 6 jajek 4 tortille o średnicy 15 cm sól pieprz Sposób wykonania:Kiełbasę posiekać po czym podsmażyć na średnim ogniu aby wytopił się z niej tłuszcz, wówczas wbić do niej jajko.Trzymać na ogniu mieszając do ścięcia jaj.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.W między czasie tortille ogrzać trzymając je nad gorącym palnikiem.Następnie…
Tag: Meksyk
Półmięsne
Buritto z wołowiny – krok po kroku
by Tadeusz • • 1 Comment
Składniki: Tortille: 20 dkg mąki pszenne 2 łyżki mąki kukurydzianej 10 dkg masła lub margaryny szczypta soli Farsz: 50 dkg wołowiny (rozbratel) 2 łyżki oleju 1 szklanka mieszanki dowolnych warzyw, fasoli i kukurydzy 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 mała cebula pokrojona w kostkę 1 oczyszczona papryka jalapano 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki szczypta mielonego kminku…
Meksyk
Fajitas I
by liwo • • 1 Comment
Składniki: • 200g fileta z piersi kurczaka • 50g octu balsamico • 50g czosnku • 100g oleju słonecznikowego • 100g papryki (trzy kolory) • 50g cebuli białej • 50g cebuli czerwonej • 100g koncentratu pomidorowego • 200g wina czerwonego • wegeta • nać pietruszki • kminek • sól • pieprz • ostra papryka Sposób przyrządzenia:…