Składniki: 2 kg twardych gruszek marynata: 600 ml wody 2/3 szklanki octu 10-proc. 50 dag cukru pół łyżeczki szafranu lub kurkumy goździki kawałek cynamonu ziele angielskie, pieprz Sposób wykonania; Składniki podane na marynatę dokładnie wymieszać ze sobą po czym doprowadzić do wrzenia. Następnie obrane gruszki pokroić na kawałki i ułożyć w słoikach. Zalać je gorąca…
Tag: marynaty
Listy
Marynata do wołowego na winie
by Ewelina Klich • • 0 Comments
Listy
Marynata do wołowego na occie
by Ewelina Klich • • 0 Comments
Składniki: 1szklanka przegotowanej ostudzonej wody 2/3 szklanki octu winnego 10 ziaren pieprzu 3 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego Sposób wykonania; Wszystkie podane składniki dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Wówczas zamarynować wołowinę.
Listy
Marynata do owoców
by Joanna Chowaniec • • 0 Comments
Składniki: 600 ml wody 2/3 szklanki octu 10-proc. 50 dag cukru pół łyżeczki szafranu lub kurkumy goździki kawałek cynamonu ziele angielskie, pieprz Sposób wykonania; Składniki podane na marynatę dokładnie wymieszać ze sobą po czym doprowadzić do wrzenia.
Listy
Marynata do papryki
by Bożena Szyszko • • 0 Comments
Składniki: ½ litra octu 6% ½ litra wody 1 płaska łyżka soli 2 łyżki cukru lub jak woli się słodsze to 8 łyżek ziele angielskie pieprz liść laurowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprowadzić do wrzenia.