Składniki: ½ litra octu 10% 11/4 litra wody 70 dkg cukru 5 goździków cynamon Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprowadzić do wrzenia.
Tag: marynaty
Listy
Marynata do ogórków konserwowych
by Julita Głuszek • • 0 Comments
Składniki: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 łyżka cukru 1 łyżka czubata soli Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprowadzić do wrzenia.
Listy
Marynata do marynowanych buraczków
by Adam Gawryś • • 0 Comments
Składniki: 3 1/2 szklanka wody 1 szklanka octu 10% 1 łyżka soli 1 łyżka cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprowadzić do wrzenia.
Listy
Marynata do marynowanych grzybków
by Kornelia Gorzkowska • • 0 Comments
Składniki: 1 litr octu 6% 2 szklanki cukru liść laurowy ziele angielskie Sposób wykonania: Do rondelka wlać ocet, wrzucić, liść laurowy, ziele angielskie oraz dodać cukier. Całość doprowadzić do wrzenia.
Listy
Marynowana czerwona papryka
by Weronika Kalicka • • 0 Comments
Składniki: 2 kg czerwonej papryki ½ litra octu 6% ½ litra wody 1 płaska łyżka soli 2 łyżki cukru lub jak woli się słodsze to 8 łyżek ziele angielskie pieprz liść laurowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprowadzić do wrzenia. Paprykę pokroić na mniejsze płaty, które ułożyć w słoiku po czym zalać…