Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: marynaty

Cytrynowa marynata do łososia

Składniki: 2 ząbki czosnku 3 gałązki tymianku 5 listków bazylii cytryna 4 łyżki oleju sól kolorowy pieprz zielenina Sposób wykonania; Tymianek i bazylię posiekać. Z cytryny wycisnąć sok i wymieszać go z olejem i ziołami. Dodać jeszcze posiekany czosnek, sól, pieprz oraz posiekaną zieleninę. Całość dokładnie wymieszać i zalać filety łososia. Ryba powinna marynować się…

Marynata do łososia

Składniki: 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki pieprzu 5 łyżeczek posiekanego kopru ¼ szkl soku z cytryny ¼ szkl oleju Sposób wykonania: Olej wymieszać z sokiem z cytryny. Następnie dodać sól, cukier, pieprz oraz posiekany koper. Dokładnie wymieszać. Aby ryba osiągnęła zamierzony smak powinno się marynować rybę nie krócej niż 5 godzin.

Marynata z rodzynkami do śledzia

Składniki: 1 szkl rodzynek 1 szkl białego wytrawnego wina 2 goździki 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 6 ziaren pieprzu Sposób wykonania: Goździki, ziele angieslkie, liśc laurowy i pieprz zalać 2/3 szkl wody. Doprowadzić do wrzenia, wówczas wywar przecedzć. Dodać do niego wino oraz rodzynki. Dokałdnie wmieszać i odstawić do ostyniecia, wówczas można zalać…

Marynata pomidorowa do śledzi

Składniki: 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 cytryna 4 łyżki miodu garstka rodzynek 4 duże  cebule Sposób wykonania; Cebule poszatkować po czym zeszklić na rozgrzanym oleju. Wówczas dodać przecier pomidorowy, miód oraz rodzynki. Całość wymieszać, potrzymać chwilę na ogniu po czym zdjąć z ognia do ostygnięcia. Na koniec doprawić do smaku sokiem z…

Marynata grzybowa do śledzi

Składniki: kilka suszonych grzybów 2-3 cebule 2-3 ogórki konserwowe olej łyżka octu winnego natka pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samwej wodzie w której się moczyły po czym je ocedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę posiekać i dodac do grzybów. Wrzucić jeszcze…