Składniki: 5 łyżek oliwy 1 cytryna 2 łyżki sosu sojowego 5 ząbków czosnku 3 łyżeczki bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek posiekać po czym dodać do niego sos sojowy, sok wyciśnięty z cytryny oraz bazylię. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: marynaty
Marynaty
Glazura piwna do golonki
by Kinga Mierzwińska • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. jasnego piwa ½ szkl. oleju 2 łyżki płynnego miodu szczypta cynamonu szczypta Gożdzików szczypta gałki muszkatołowej sól Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Glazura idealna do golonki.
Marynaty
Marynata do żeberek
by Krzysztof Mazurowski • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 5 ząbków czosnku 1 szkl. oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu winnego 1 łyżka cukru Sposób wykonania: Cebulę oraz czosnek drobno posiekać po czym dodać musztardę, olej oraz miód. Doprawić octem winnym oraz cukrem.
Marynaty
Marynata miodowo-piwna
by Eliza Greń • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki miodu 1,5 l jasnego piwa 2 łyżki sosu Worcester 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano 2 łyżki musztardy sól 4 łyżki octu winnego Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wymieszać ze sobą. Marynata idealna do marynowania żeberek.