Składniki: ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ½ szkl maki pszennej 1 kg chudej wieprzowiny 2 łyżki masła 2 łyżki oleju cebula marchewka łodyga selera naciowego ½ łyżeczki sproszkowanych goździków 2 wołowe kostki rosołowe ½ szkl octu winnego z jabłek ¼ szkl gotowego chrzanu Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z solą oraz pieprzem po czym obtoczyć …
Tag: marchewka
Porady i Ciekawostki
Wołowy gulasz błyskawiczny
by Teresa Dolata • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Szparagi z marchewką i fasolką szparagową
by Bogusława Magiera • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej
by Adrianna Studzińska • • 0 Comments
Składniki: łyżka oliwy z oliwek cebula 2 ząbki czosnku 1 szkl startej marchewki 1 szkl suchej kaszy perłowej 3 szkl bulionu warzywnego 2 szkl ziaren kukurydzy ¼ szkl posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania; Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek oraz posiekaną marchewkę. Trzymać na ogniu około 7 minut. Po tym czasie dodać…
Porady i Ciekawostki
Cytrynowa marchewka ze szparagami
by Sylwia Rudnik • • 0 Comments
Składniki: pęczek marchewki pęczek szparagów 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka pieprzu cytrynowego Sposób wykonania; Marchew i szparagi gotować na parze około 15 minut. Po tym czasie opłukać je zimną wodą i odstawić do schłodzenia po przykryciem. Wówczas ułożyć szparagi i marchewki na talerzu. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem.