Składniki:
- 1 kg malin
- 200 ml białego wytrawnego wina
- 20 dag cukru
- 1-2 goździki
- 50 dag śmietany 18%
Składniki: 2 szkl. wody łyżeczka herbaty 3 łyżki owoców: poziomki, maliny, jagody, porzeczki Sposób wykonania:Owoce rozetrzeć razem z cukrem.W miedzy czasie zaparzyć herbatę.Na koniec połączyć herbatę z owocami po czym ja przecedzić i można podawać.
Składniki: melon 2 sztuki gruszka 2 sztuki jabłko 1 sztuka mandarynka 2 sztuki maliny 10 dag cukier 2 łyżki likier pomarańczowy 40 ml bita śmietana do dekoracji Sposób przyrządzenia:Melony należy przekroić i wydrążyć miąższ. Jabłka i gruszki należy umyć,obrać i usunąć pestki. Mandarynki należy obrać i podzielić na cząstki.Maliny przebrać, opłukasz i osuszyć, miąższ melona…
Składniki: maliny 1 kg cukier 1/2 kg Sposób przyrządzenia: Maliny należy przebrać, następnie opłukać i osuszyć. Wrzucić je do słoja i zasypać cukrem. Słój należy zakryć kilkom warstwami gazy, ścisnąć recepturką i postawić w ciepłym miejscu na kilka dni, ubytek cukru na wierzchu należy każdego dnia uzupełniać tak, aby maliny nie były widoczne na wierzchu,…