Składniki: kruche ciasto słoik konserwowego musu jabłkowego 250 g mrożonych malin 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Ciasto rozwałkować po czym przełożyć go formy wyłożonej papierem pergaminowym. Ponakłuwać go widelcem po czym stawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika, rozsmarować na nim…
Tag: maliny
Ciasta
Bezowy torcik malinowy
by Paulina • • 0 Comments
Składniki: 3 gotowe blaty bezowe gotowa polewa czekoladowa 2 szkl. bitej śmietany 650 g malin 80 g cukru pudru 5 kieliszków wódki wiśniówki 50 g wiórków koksowych Sposób wykonania: Polewę czekoladową stopić po czym posmarować nią oba płaty bezowe. Następnie około 500g malin wymieszać z wiśniówkę po czym rozgnieść je widelcem. Śmietanę ubić na sztywno…
Ciasta
Ciasto malinowe Joanny
by Joanna Lange • • 0 Comments
Sosy
Sos z jeżyn i malin
by Magda • • 0 Comments
Składniki: 100g malin 100 g jeżyn 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru kieliszek białego wytrawnego wina ½ szkl. śmietanki łyżeczka cukru pudru Sposób wykonania: Maliny, jeżyny zmiksować razem z winem, sola oraz sokiem z cytryny. Następnie śmietankę ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru i dodać do owoców. Delikatnie wymieszać i schłodzić…
Konfitury
Konfitury z malin Zofii
by Zofia Mroczek • • 0 Comments
Składniki: • 400 g świeżych malin • 2 2/3 szkl. cukru • ¾ szkl. wody Sposób wykonania: Maliny zasypać łyżką cukru i odstawić na godzinę. W między czasie z wody i cukru ugotować syrop po czym dodać do niego maliny. Całość dokładnie wymieszać i oprowadzić do wrzenia. Powstałą na powierzchni pianę usunąć i ponownie zagotować.