Składniki: 1 kg malin 2 szkl. miodu 2 l wody 5 g drożdży kromka czarnego chleba Sposób wykonania: Maliny zalać ciepłą woda po czym odstawić na 24 godziny. Po tym czasie wodę zlać a maliny wycinać i dodać do nich miód. Następnie kromki chleba posmarować drożdżami i podpiec je w piekarniku, i dodać je do…
Tag: maliny
Bezalkoholowe
Miód malinowy
by Karina Kloc • • 0 Comments
Składniki: 1 kg miodu ½ l soku malinowego 50 g drożdży 3 l wody Sposób wykonania: Miód i sok malinowy zalać gorącą wodą, trzymać na małym ogniu około 2 godziny. Co jakiś czas mieszając i usuwając nagromadzoną pianę. Po tym czasie zdjąć z ognia i ostudzić do temperatury 25stopni, wówczas dodać drożdże, wmieszać i odstawić…
Likiery
Likier malinowy
by Jurek Surowiec • • 0 Comments
Składniki: 2 l malin 2 l wódki 1 l syropu(1:2) Sposób wykonania: Maliny przesypać do butelek( do połowy wysokości). Zalać je wódką i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 dni. Po tym czasie przecedzić i wymieszać z syropem. Przelać do butelek i odstawić.
Ciastka
Babeczki z kremem i jagodami
by Weronika Osuch • • 0 Comments
Ciasta
Owocowy suflet
by Julia Piskorz • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 2 łyżki mąki ½ szkl. mleka łyżeczka masła łyżka cukru cukier waniliowy masło bułka tarta 150 g owoców: maliny, porzeczki, jeżyny Sposób wykonania: Do mleka wsypać mąkę, dodać jeszcze masło, cukier oraz cukier waniliowy. Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia. W miedzy czasie ubić pianę, dodać do…