Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owocowy suflet

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • ½ szkl. mleka
  • łyżeczka masła
  • łyżka cukru
  • cukier waniliowy
  • masło
  • bułka tarta
  • 150 g owoców: maliny, porzeczki, jeżyny

    Sposób wykonania:

    1. Do mleka wsypać mąkę, dodać jeszcze masło, cukier oraz cukier waniliowy.
      Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia.
      W miedzy czasie ubić pianę, dodać do kremu i delikatnie połączyć .
      Masę przelać do żaroodpornych foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą.
      Wierzch udekorować owocami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *