Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: małe co nie co

Szybkie Fondue z sera typu Camembert

Składniki: ser Camembert tymianek oliwa z oliwek bagietka Sposób przyrządzenia: Ten przepis stał się bardzo powszechny w niektórych pubach w Londynie. Jako główny składnik bierzemy duży ser Camembert koniecznie w pudełku drewnianym. Wyjmujemy z pudełka, rozpakowujemy i delikatnie odcinamy skórkę z jednej płaszczyzny. Następnie wkładamy do pudełka odciętą stroną do góry, posypujemy odrobiną świeżego tymianku…

Fenomenalne grzaneczki

Składniki: 1l mleka 4 jajka 1 Kawiorek (pieczywo pszenne) wegetta/jarzynka pieprz 10 plastrów sera żółtego bułka tarta Sposób przyrządzenia: W 1 głębokim talerzu ubijamy jajka dodając pieprzu i jarzynki (do smaku tak jak do jajecznicy) w 2 talerz wlewamy mleko na 3 sypiemy bułkę tarta. Pokrojony kawiorek kompletujemy tak by powstały złożone kanapki. Maczamy kawiorek…

Szatańskie migdały

Składniki: 30 dag migdałów olej do smażenia sól i pieprz cayenne lub papryka Wykonanie: Migdały sparzyć wrzatkiem i zostawić na kilka minut. Następnie obrać ze skórki i osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Olej (nie więcej niż 2) łyżki rozgrzać i smażyć na nim migdały, stale mieszając. Kiedy nabiorą złotawego odcienia odsączyć z tłuszczu i posypać…