Składniki: ser Camembert tymianek oliwa z oliwek bagietka Sposób przyrządzenia: Ten przepis stał się bardzo powszechny w niektórych pubach w Londynie. Jako główny składnik bierzemy duży ser Camembert koniecznie w pudełku drewnianym. Wyjmujemy z pudełka, rozpakowujemy i delikatnie odcinamy skórkę z jednej płaszczyzny. Następnie wkładamy do pudełka odciętą stroną do góry, posypujemy odrobiną świeżego tymianku…
Tag: małe co nie co
Przekąski
Pleśniak z ananasem
by agap • • 0 Comments
Dla 4 osób Składniki: 4 serki pleśniowe- naturalne (okrągłe) 4 plastry ananasa Sposób przyrządzenia: Na foli aluminiowej położyć plaster ananasa a na nim krążek sera. Zawinąć. Piec na rozgrzanym tłuszczu 8minut.
Przekąski
Fenomenalne grzaneczki
by fenomenalny • • 0 Comments
Składniki: 1l mleka 4 jajka 1 Kawiorek (pieczywo pszenne) wegetta/jarzynka pieprz 10 plastrów sera żółtego bułka tarta Sposób przyrządzenia: W 1 głębokim talerzu ubijamy jajka dodając pieprzu i jarzynki (do smaku tak jak do jajecznicy) w 2 talerz wlewamy mleko na 3 sypiemy bułkę tarta. Pokrojony kawiorek kompletujemy tak by powstały złożone kanapki. Maczamy kawiorek…
Przekąski
Knedle z morelami
by Bahus • • 0 Comments
Przekąski
Szatańskie migdały
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 30 dag migdałów olej do smażenia sól i pieprz cayenne lub papryka Wykonanie: Migdały sparzyć wrzatkiem i zostawić na kilka minut. Następnie obrać ze skórki i osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Olej (nie więcej niż 2) łyżki rozgrzać i smażyć na nim migdały, stale mieszając. Kiedy nabiorą złotawego odcienia odsączyć z tłuszczu i posypać…

