Składniki: 250 g śledzia sałata 5 łyżek majonezu 300 g białego wina koperek Sposób wykonania: Śledzie ugotować po czym odstawić do ostygnięcia. W między czasie na kromkach położyć liście sałaty a na nich ułożyć śledzie. Przed podaniem posmarować śledzie jeszcze majonezem i udekorować koperkiem.
Tag: małe co nie co
Przekąski
Owocowe tosty
by Iwona Podgórna • • 0 Comments

Składniki: 4 kromki pszennego chleba tostowego 1 obrany i pokrojony w plasterki banan ½ szklanki mleka cynamon i wanilia do smaku maliny, jeżyny itp. owoce syrop owocowy Sposób przyrządzenia: Mleko zmiksować z jajkami, wanilią i cynamonem. Dwie kromki chleba obłożyć plastrami banana, przykryć pozostałymi kromkami i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Na kromki wylać…
Przekąski
Pasta ogórkowa
by Klaudia • • 0 Comments
Składniki: 1ogórek cebula 1-2 ząbki czosnku 3 małe papryczki kawałek konserwowego imbiru łyżka oliwy sok z 1 cytryny sól szczypta cukru Sposób wykonania: Ogórka obrać, pokroić, cebulę posiekać i całość zmiksować razem z czosnkiem, papryczkami oraz imbirem. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i wymieszać z olejem.
Przekąski
Grzanki z poziomkami
by Viki • • 0 Comments
Składniki: 12-18 sucharów 2 szkl poziomek 1 szkl. cukru masło Sposób wykonania: Grzanki podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie poziomki przetrzeć razem z cukrem. Przed podaniem posmarować grzanki poziomkowa masą
Przekąski
Kanapki z pastą grzybową
by Sandra • • 0 Comments
Składniki: 400 g świeżych grzybów 200 g masła 2 cytryny sól pieprz 300 g białego chleba Sposób wykonania: Oczyszczone grzyby zalać osolonym wrzątkiem i ugotować. Następnie grzyby odcedzić i zemleć w maszynce po czym doprawić je do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i posmarować kromki chleba.