Składniki: 750 g białych szparagów sól 1 łyżeczka masła 1 szczypta cukru 1 pęczek szczypiorku 250 g makaronu 400 g cielęciny 1 łyżka oleju 150 ml śmietany 1 żółtko jaja pieprz Sposób wykonania: Szparagi oczyścić, odciąć czubki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła i cukru. W między czasie mięso pokroić na małe kawałki,…
Tag: makaron
Listy
Farfalle z sardelami w sosie pomidorowym
by Tomek Brylowski • • 0 Comments
Składniki: 6 marynowanych sardeli 2 ząbki czosnku 1 strąk papryczki chili 100 g czarnych oliwek sól pieprz 400 g makaronu farfalle 4 łyżki oliwy z oliwek 480 g pomidorów 50 g kaparów Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwę przesmażyć posiekane sardele, czosnek i papryczkę chili po czym dodać pomidory. Całość wymieszać i trzymać na ogniu około…
Listy
Penne z cukinią
by Sylwia Kanigowska • • 0 Comments
Składniki: 400 g makaronu penne sól cukinia 4 ząbki czosnku 1 pęczek bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 350 g sera risotta pieprz 40 g startego parmezanu Sposób wykonania: Oczyszczoną cukinie zblanszować we wrzącej wodzie około 3 minut po czym ja odcedzić i pokroić w plastry, które przesmażyć jeszcze na rozgrzanej oliwie. Po minucie dodać…
Listy
Szybki sposób na penne
by Waldek Polski • • 0 Comments
Składniki: 450 g makaronu penne sól 250 g boczniaków 1 gałązka rozmarynu pieprz 80 g masła 75 g parmezanu 2 łyżki oleju rzepakowa ego Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Po odcedzeniu gdy jest jeszcze gorący dodać do niego pokrojone boczniaki, masło, 2 łyżki wody po makaronie posiekany rozmaryn. Całość delikatnie przemieszać i…
Listy
Tagliatelle z sosem i kawałkami łososia
by Karolina Kolarz • • 0 Comments
Składniki: 400 g czarnego makaronu tagliatelle sól 3 gałązki koperku 500 ml śmietany 4 łyżki wermutu pieprz 400 g wędzonego łososia Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać z koperkiem i wermutem po czym trzymać na małym ogniu aż sos stanie się gesty i aksamitny. Wówczas wyjąć koperek a sos doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyjęty koperek…