Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łosoś

Jajka faszerowane wędzonym łososiem Iwony

Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj łosoś wędzony w plastrach 3 łyżki majonezu świeży, drobno posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Płaty łososia pokroić w drobną kostkę. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem. Łososia, rozgniecione żółtka i majonez wymieszać. Przyrządzoną tak pastę nadziewać pozbawione żółtek połówki jaj. Całość obficie posypać posiekanym…

Łosoś z zielonymi łuskami z ogórka Iwony

Składniki: 3 kg sprawionego łososia 4 łyżki octu winnego mały słoik majonezu 3 łyżki posiekanego koperku 1 zielony ogórek wężowy 3 listki laurowe sól, pieprz do smaku ziarenka czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Łososia ugotować  z 2 łyżkami soli, pieprzem do smaku, listkami laurowymi, talarkami cebuli i octem. Po zagotowaniu wyjąć rybę, osączyć, usunąć ości i…

Masło łososiowe

Składniki: ½ kostki masła 5 dag wędzonego łososia sok z cytryny pieprz Sposób wykonania; Masło utrzeć na puch. Następnie dodać łososia i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem. Następnie masę uformować w kostkę i schłodzić w lodówce.