Składniki: 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki pieprzu 5 łyżeczek posiekanego kopru ¼ szkl soku z cytryny ¼ szkl oleju Sposób wykonania: Olej wymieszać z sokiem z cytryny. Następnie dodać sól, cukier, pieprz oraz posiekany koper. Dokładnie wymieszać. Aby ryba osiągnęła zamierzony smak powinno się marynować rybę nie krócej niż 5 godzin.
Tag: łosoś
Listy
Marynowany łosoś z grilla
by Edyta Bień • • 0 Comments
Listy
Łosoś z marynaty w cebuli
by Kinga Chowaniec • • 0 Comments
Listy
Stek z łososia z pieprzem
by Konrad Kurzyński • • 0 Comments
Listy
Sałatka z wędzonego łososia i pieczarek
by Asia Machura • • 0 Comments
Składniki: 25 dag wędzonego łososia 35 dag pieczarek sok z 2 cytryn 1 duży pęczek koperku czarny pieprz Sposób wykonania: Łososia pokroić w paseczki. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Skropić je sokiem z cytryny. Doprawić do smaku pieprzem.