Składniki:
- 1 kg filetów z białej ryby
- sól
- pieprz
- 1 limonka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 papryki jalapeno
- 8 łyżek kolendry
- cząstki cytryny
Składniki: ¼ szklanki soku z limonki 1 łyżeczka otartej z limonki skórki 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki drobno posiekanej zielonej cebulki 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku ½ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty zmiksować w blenderze. Przygotować czyste słoiczki, przelać do nich marynatę, szczelnie zamknąć.…
Składniki: ½ szklanki miodu płynnego/ lipowy, wielokwiatowy lub wg uznania/ sok z ½ limonki sok z ½ pomarańczy Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Podawać do sałatek z dodatkiem serów.