Składniki: 10 podudzi z kurczaka 1 szklanka jogurtu naturalnego 3-4 łyżki musztardy 10 plastrów wędzonego boczku 5-6 ząbków czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki szczypta przyprawy chili 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ kg pieczarek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Podudzia kurczaka umyć, osuszyć natrzeć roztartym z solą czosnkiem, pieprzem, papryką mieloną ostrą i słodką, oraz…
Tag: kurczak
Listy
Pulpety z drobiu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Udka kurczaka w pikantnej skorupce
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 udek z kurczaka ½ kg paprykowych pikantnych krakersów 1 łyżka ziaren pieprzu ½ litra jogurtu naturalnego Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, wyjąć kości i pokroić na paski różnej grubości. Do miski wlać jogurt, włożyć kawałki kurczaka i odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce. Na stolnicy rozdrobnić wałkiem krakersy, dodać…





