Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kurczak

Kurczak duszony z rozmarynem

Potrzebujemy około kilograma mięsa z kurczaka- dowolne części i rosół z kury. Poprzedniego dnia kurczaka porcjujemy na kawałki około 10-15 dag, nacieramy solą (polecam sól peklową), obkładamy plasterkami czosnku (wg uznania- ja daję pół główki czosnku. Zamykamy szczelnie i odstawiamy do lodówki. Następnego dnia dusimy kurczaka pod szczelnym przykryciem, do miękkości, tak żeby niemal się…

Sałatka z wędzonego kurczaka ze szpinakiem

Składniki: 25 dkg pokrojonego w plastry mięsa wędzonego z kurczaka 1 mały zielony ogórek, obrany, pozbawiony nasion pokrojony w kostkę 2 pomidory pokrojone w kostkę 25 dkg młodego szpinaku 1/3 szklanki czerwonych porzeczek 1/3 szklanki żurawin 10 dkg wyprażonych migdałów 10 dkg pokrojonego w kostkę sera mozzarella Dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka…