Składniki: 1 pierś kurczaka 2 białka 1 l bulionu 1 puszka kukurydzy 3 łyżki zielonego groszku 1 plasterek szynki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól pieprz Sposób wykonania: Kurczaka podzielić na kawałki, które zemleć w maszynce. Następnie dodać białka i dokładnie wymieszać. W między czasie bulion doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną…
Tag: kukurydza
Zupa Grzybowa
Zupa z grzybami i kukurydzą
by Martyna Jakubowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg gotowanego drobiowego mięsa 2 cebule 2 słoiki wegetariańskiej mieszanki warzywnej 1 puszka kukurydzy 1 l bulionu 1 mały słoik grzybów w zalewie 200 g śmietany 30% świeże zioła 100 ml słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebula pokrojoną w krążki. Następnie dodać sałatę razem z zalewą…
Pizza
Pizza z kawałkami wieprzowiny
by Paweł Grodzicki • • 0 Comments
Ciasto:
- 300 ml wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 450 g jasnej mąki pszennej
- 4 łyżeczki cukru
- 1 opakowanie suszonych drożdży
Dodatki:
- 350 g łopatki wieprzowej
- mąka
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
- oregano
- tymianek
- tłuszcz
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 10 małych kolb z kukurydzy
- 1 mały słoik marynowanych cebulek
- 200 g tartej goudy
Wieprzowina
Bochen mięsa z kukurydzą, papryka i groszkiem
by Julia Wajs • • 0 Comments
Składniki: 500 g metki 500 g mieszonego mięsa mielonego 2 jajka sól pieprz 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 słoik papryki Sposób wykonania: Mięso oraz metkę wymieszać ze sobą. Wbić jajka i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać odsączona kukurydze, groszek oraz paprykę. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować walec, które…
Wieprzowina
Mortadela z kukurydzą
by Maria Smolarczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 mała puszka kukurydzy 3 grube plastry mortadeli 2 cebule 2 łyżki oleju sól pieprz 1 łyżeczka natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę pokroić w plasterki i poddusić ją na rozgrzanym oleju. Następnie dodać mortadelę pokrojoną w kostkę. Lekko podsmażyć i dodać jeszcze kukurydzę, podgrzać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką…