Składniki: 100 g długo ziarnistego ryżu 100 g czerwonej fasoli z puszki mała cebula strąk czerwonej papryki 50 g kukurydzy z puszki pomarańcza łyżka soku cytrynowego natka 3 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie fasolkę i kukurydzę odsączyć z puszki. Następnie cebulę posiekać a pomarańcze obrać…
Tag: kukurydza
Listy
Sałatka z kurczaka i fasoli
by Iza • • 0 Comments
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 jajek majonez musztarda sól pieprz Sposób przygotowania: Pierś kurczaka pokroić w kostkę, fasole i kukurydze odsączyć z zalewy a ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę. Następnie majonez wymieszać z musztardą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.…
Listy
Chili con carne
by Wanda • • 0 Comments
Składniki: ½ kg mięsa mielonego 2 puszki pomidorów bez skórki 2 puszki czerwonej fasoli 2 łyżki pokrojonej obgotowanej zielonej fasolki szparagowej 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 -4 średnie cebule 2 ząbki czosnku czerwona papryka olej sól pieprz mielone chili kmin rzymski Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę po czym dodać posiekany czosnek…
Listy
Sałatka śledziowa ze śliwkami
by Bożena Sroka • • 0 Comments
Składniki: 4 matiasy 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy kilka śliwek z octu kilka marynowanych grzybów ½ strąka papryki sałata ½ puszki kukurydzy 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Filety śledziowe pokroić w paseczki, paprykę pokroić w kostkę, sałatę porwać na mniejsze kawałki a kukurydzę, śliwki i grzyby odcedzić i zalewy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.…
Listy
Sałatka ze szpinakiem i pieczarkami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 10 kolb kukurydzy 3 skzl. pieczarek 2 pomidory 20 liści szpinaku 10 krążków cebuli sól pieprz gałązki kolendry Sposób wykonania: Kolby przekroić wzdłuż na pół, pieczarki w plasterki, pomidory w kostkę a szpinak posiekać. Wszystkie składniki wymieszać dodając cebulę. Doprawić do smaku solą ora pieprzem i dekorować kolendrą.