Składniki:
- 4 kolby kukurydzy
- 4 łyżki masła
- sól
Składniki: 15 dag rzeżuchy 2 jajka 1/8 l majonezu 4 rzodkiewki ½ puszki kukurydzy Sposób wykonania: Rzodkiewki pokroić w plasterki, ugotowane na twardo jajka w kostkę a rzeżuchę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze odsączoną z zalewy kukurydze. Całość polać majonezem i jeszcze raz wymieszać. Jeśli to konieczne doprawić do smaku solą oraz…
Składniki: 250 g makaronu sól puszka kukurydzy 3 ogórki kiszone 4 łyżki jogurtu 4 łyżki śmietany 1 łyżka chrzanu pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, ogórka pokroić w kostkę a kukurydze odsączyć z zalewy. Następnie wszystkie składniki wymieszać. Jogurt wymieszać ze śmietana i chrzanem, doprawić do smaku pieprzem i polać sałatkę. Całość…
Składniki 4 marchewki puszka groszku puszka kukurydzy 2 ogórki kiszone jabłko 3 młode ziemniaczki 4 łyżki majonezu łyżka musztardy Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować, ale nie doprowadzić do rozpadnięcia na części. Pokroić w drobną kostkę. Jajka posiekać w gruba kostkę. Ogórki i marchewkę ugotowaną również pokroić w kostkę. wrzucić do miski. Wrzucić kukurydzę i groszek. Dodać…
Składniki: 10 kolb młodej słodkiej kukurydzy ½ kostki masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kolby kukurydzy umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, posmarować masłem i oprószyć solą i pieprzem do smaku. Każdą kolbę zawinąć w folię aluminiową i upiec na rozgrzanym grillu, około 30-40 minut. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna