Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia wędkarska

Ryba maślana z chipsami ziemniaczanymi.

Ryba smażenie w głębokim oleju, wiec potrzebne jest dużo oleju słonecznikowego. Skład: 3/4 kg ryby masłowej pociętej na 2,5 cm paski mąka ziemniaczana sól morska 4 duże ziemniaki Ciasto: 2 szklanki maki + łyżka proszku do pieczenia łyżeczka soli morskiej. 1/4 łyżeczki cayenne, szczypta mieszanki przypraw ziołowych butelka ciemnego, zimnego piwa Sposób przyrządzenia: Z podanych…

Tilapia z tomatilos i avocado…….

Tilapia z tomatilos i avocado napełnionionym Maque Choux. Skład:                                                                                                             4 filety tilapii (ponad 1/2 kg) sól morska i świeżo mielony pieprz łyżeczka mielonego kminu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 limonka 1/2 średniej czerwonej cebuli, posiekanej ostra papryczka chili 2-3 ząbki czosnku, drobno posiekane 8-10 owoców tomatillo* obranych z suchej skorki…

Tilapia z sosem cytrusowym.

Skład: 3 łyżki masła 3 łyżki oliwy z oliwek 1 anchovies rozgnieciony 1,5 łyżeczki zmiażdżonego czosnku 2 łyżki soku pomarańczowego 2 łyżki cienko pokrojonych listków bazylii po 1 łyżeczce startej skorki cytrynowej i pomarańczowej 6 filetów tilapii bez skory po 180 g każdy sól i świeżo mielony pieprz Sposób przyrządzenia: Roztopić masło i oliwę na…

Tilapia z grila ( z dodatkami)

Skład: 20dkg filetu tilapii szczypta mielonego kminu szczypta mieszanki cayenne, tyleż czerwonej słodkiej papryki, soli łyżka oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Rozgrzać grill. Filet przeciąć wzdłuż na pół, posypać przyprawami, posmarować oliwa i grilować 3-4 min każdą stronę. Podając na talerz nałożyć warstwę sosu, rybę ułożyć po środku jeden kawałek na drugim, pokryć sałatką i…

Tilapia z grila ( z dodatkami)

Skład: 20dkg filetu tilapii szczypta mielonego kminu szczypta mieszanki cayenne, tyleż czerwonej słodkiej papryki, soli łyżka oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Rozgrzać grill. Filet przeciąć wzdłuż na pół, posypać przyprawami, posmarować oliwa i grilować 3-4 min każdą stronę. Podając na talerz nałożyć warstwę sosu, rybę ułożyć po środku jeden kawałek na drugim, pokryć sałatką i…