Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia wędkarska

Sałatka z brokułów z indykiem

Składniki: 80 dag brokułów 20 dag porów 20 dag pieczarek 10 dag ugotowanych filetów z indyka sól 20 g oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki octu winnego po szczypcie zmielonego czosnku i imbiru Sposób przyrządzenia: Warzywa i pieczarki oczyścić i umyć. Brokuły podzielić na różyczki, pory pokroić w cienkie krążki, pieczarki w plasterki.…

Gulasz z dorsza i pieczarek

Składniki: 50 dag filetów z dorsza, 40 dag pieczarek, 1 średnia cebula, 1 łyżka sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 1 łyżka białego wytrawnego wina, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól i biały pieprz do smaku. Sposób przyrządzenia: Filety opłukać, osączyć i pokroić w grubą kostkę. Cebulę i pieczarki obrać umyć i pokroić w pólplasterki. Cebulę…

Sałatka fasolowa

Składniki: pół szklanki czarnej fasoli (albo fasoli kidney) pól szklanki małej białej fasoli pół szklanki soi pół szklanki fasoli kolorowej drobnoziarnistej puszka zielonego groszku 5 ogórków konserwowych strąk czerwonej papryki puszka kukurydzy 3/4 woreczka ryżu 5 grubszych plastrów sera żółtego 1 jabłko pół łyżeczki suszonej pietruszki albo posiekana świeża 2 czubate łyżki majonezu sól, pieprz,…

Filety z dorsza po warmińsku

Składniki: 75 dag filetów, sok z cytryny, 50 dag włoszczyzny z kapustą, 2 łyżki tłuszczu, 3 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, cebula, 3 łyżki utartego żółtego sera, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i posolić. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry i dusić w rondlu na tłuszczu…

Smażona ryba z sałatką ziemniaczaną

Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków. 2-3 cienkie pory, 150 g pomidorków koktajlowych, 1 pęczek koperku, 3 łyżki octu winnego, pieprz, sól, 6 łyżek oleju, tłuszcz do głębokiego smażenia, 150 g mąki. 200 ml piwa, 2 jajka, 1/2 łyżeczki curry, 8 rybnych filetów, (np. z pstrąga), sok z 1 cytryny Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać i pokroić…