Składniki:
- 150 g chudej baraniny
- 50 g ryżu
- 850 ml bulionu z baraniny
- 1 por
- marchewka
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu z wina ryżowego
- 1 pieczarka
- sól
Składniki: 225 g wołowiny 1 ząbek czosnku 2 cebule dymki 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 225 g makaronu jajecznego 850 ml bulionu wołowego 3 kolby kukurydzy ½ pora 125 g brokułów Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na cienkie paseczki, dodać do niej posiekany czosnek dymkę, so sojowy oraz olej sezamowy. Dokładnie wymieszać i…
Składniki: 1 łyżeczka soli 1 łyżka octu z wina ryżowego 4 jajka 850 ml bulionu drobiowego 1 por 125 g brokułów 125 g gotowanego kurczaka 2 pieczarki 1 łyżka wytrawnego sherry odrobina sosu chilii Sposób wykonania: W dużym garnku zagotować wodę po czym dodać do niej sól oraz ocet. Następnie wbijać na wrzątek delikatnie po…
Skład: 300g pstrąga kieliszek białego wytrawnego wina 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 papryka zielona 25g korzenia imbiru 1 łyżka sosu sojowego (ciemnego) 1 łyżka oleju roślinnego 25g ostrej pasty chili sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z pstrąga pokroić w 4cm długie paski, zamarynować z sola, białym winem i 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Paprykę umyć, przepołowić,…